آشنایی با شهرستان سراوان

 

موقعیت جغرافیایی: شهرستان سراوان 16096 کـــیلومتر مربع وسعـــت دارد. از شــمال غرب به خاش، از غرب به  شهرســـتان سب و ســــوران، از شـــرق و جنوب شرقی به کشور پاکستان محدود می شود. این  شهرستان همچنین 384 کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان را  دارد و ارتفاع آن از سطـــح دریا 1165 متر می باشد، درمنتهی الیه شرقی ترین نقطه کشور واقع است و به "زادگاه خورشید" ایران شهرت دارد.

وجه تسمیه: شستون مرکز شهرستان سراوان است و هــــم اکــنون سراوان نامیده می شود در گذشـته به آنساستون "شستون و شهستان اطلاق میشده است ("سرا" به معنای جا و مکان و "وان" به جـای  مرتفع و بلند اطلاق می‌شود) به طوری که در مکاتبات پس از سال 1307رسماً از این منطقه به عنوان سراوان یاد می شود. سراوان با 45 قلعه باستانی دارای بیشــترین حجم قلعه در جنوب  سیستان و بلوچستان است که خود از وجود تمدن کهن در این منطقه حکایت می کند و همچـنین  با توجه به دارا بودن نخلستان ها، باغستان ها، چشمه ها و آبشارها، این منطقــه جایگاه ویـژه ای  در برنامه های توسعه اقتصادی و گردشگری سیستان و بلوچستان دارد.

صنایع دستی: سوزن دوزی، سفال کلپورگان، حصیر بافی و سکه دوزی میباشد.

خرما: مهمترین محصول کشاورزی شهرستان سراوان است. شهرستان سراوان با دارا بودن نخلستان‌های عظیم به عنوان قطب تولید خرما و در نوع خود بهترین خرمای مضافتی ایران را داراست و خرمای ربّی آن شهره‌ی جهانیست.

60 نوع مختلف از خرما در این شهرستن کشت می شود که در نوع خود بی نظیر است